Oldal ajánlása            ENGLISH
Aktuális események
Rólunk írták
Letölthető anyagok
Sajtószoba

Karácsonyi ajándék a fővárosiaknak
2006. december 21.
Különleges járdavilágítással ajándékozta meg a fővárosiakat a Futureal Csoport.

Budapest Dísz- és Közvilágítás Kft. (BDK) Budapest Főváros Önkormányzata támogatásával korszerűsíti az Üllői út úttest világítását, melynek keretében új esztétikus világítótesteket helyeznek ki a Nagyvárad tér és a Kálvin tér közötti szakaszon. E közművilágítás megújításhoz kapcsolódva a Corvin Sétány fejlesztője, a Futureal Csoport egyedi járdavilágítást tervezett és finanszírozott az Üllői út Kisfaludy utca és Szigony utcai szakászán, a Corvin Sétány szomszédságában.

"A világítás nemcsak funkció, hanem dísz és látványosság is, alkalmas egy-egy városrész megkülönböztetésére, kiemelésére. Célunk az egyedi megjelenéssel az volt, hogy legyen színesebb, vidámabb fővárosunk, térjünk el a megszokott szürke szín használatától és igazodjunk a Corvin Sétány arculatához.” – mondta Szentmiklósi Attila, a Futureal arculati igazgatója, a járdavilágítás kialakításában résztvevő designer..

A Corvin Sétány arculatában megjelenő virág motívumok színei találhatók meg a lámpatest hármas színeiben és lamellás szerkezetében is. A lámpatestek tagoltan színesek: az odalkarok, és az oszlop az aljzattól a járdavilágítás szintjéig narancssárga, a járdavilágítás szintjétől az úttest világítófejig pedig óceánkék színűek. A lámpatestek különlegessége, hogy belső szerkezetükben speciális plexi-osztó lamellákkal élfényeket hoztak létre, valamint a kék, narancs és piros színű búrafelsők pillérenként 1 állással elfordulnak.

A járdavilágítás kialakításában a Futureal Csoport együttműködött a BDK Kft-vel és a világítási rendszer gyártójával és kivitelezőjével, a Hofeka Kft.-vel.

« vissza